Mainos
Mainos

Olmert ja Abbas tapasivat ensi kertaa

Israelin pääministerin Ehud Olmertin ja palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin tapaaminen Jordaniassa oli epävirallinen ja lähinnä symbolinen, mutta antoi toivoa rauhanneuvottelujen etenemisestä.

Israelin pääministeri Ehud Olmert ja palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ovat tavanneet tänään toisensa ensi kertaa nykyisessä asemassaan.

Olmert saapui aamupäivällä Jordanian Petraan, missä Jordanian kuningas Abdullah isännöi päämiesten epävirallisia keskusteluja.

Olmert sanoi keskustelujen jälkeen olevansa valmis tapaamaan Abbasin uudelleen. Hän myös vakuutti olevansa valmis kompromisseihin saadakseen rauhanprosessin jälleen etenemään. Myös Abbas kertoi tapaamisen saavan jatkoa.

- Tämä oli aamiaistapaaminen, jossa kävimme lävitse kaikkia yleisiä kysymyksiä. Tarkoituksena on, että seuraavaa tapaamistamme aletaan suunnitella ensi viikolla, hän sanoi toimittajille.

Abbasin lähipiiriläinen arvioi johtajien keskustelevan jo kahden seuraavan viikon aikana joko Jordaniassa tai Egyptissä.

Tapaamista varjostivat kiihtynyt väkivalta palestiinalaisalueilla sekä Israelin Gazaan tekemät ilmaiskut, jotka ovat vaatineet useita siviiliuhreja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme