Mainos
Mainos

Olmert määräsi täsmäiskuja Gazaan

Raketti-iskut Gazasta Israelin puolelle ovat jatkuneet myös kuukauden voimassa olleen tulitauon aikana.

Israelin pääministeri Ehud Olmert on määrännyt armeijan jatkamaan täsmäiskuja niitä palestiinalaisia taistelijoita vastaan, jotka ampuvat raketteja Israeliin Gazasta. Israelilaisviranomaisten mukaan armeija ei kuitenkaan ryhdy maahyökkäykseen.

-Näissä oloissa armeijalle on annettu ohjeet ryhtyä täsmäiskuihin Qassam-raketteja ampuvia soluja vastaan, Olmertin kansliasta annetussa lausunnossa sanotaan.

Päätös iskuista tuli päivä sen jälkeen kun kaksi israelilaista nuorta oli haavoittunut palestiinalaisten raketeista. Kaikkiaan palestiinalaistaistelijat ovat ampuneet yli 60 rakettia Israeliin tulitauon aikana. Tulitauko on ollut voimassa kuukauden.

Pääministerin kanslian lausunnossa sanotaan myös, että Israel aikoo kuitenkin jatkaa tulitaukoa ja työskennellä palestiinalaisten hallinnon kanssa saadakseen raketti-iskut loppumaan.

Pian päätöksen jälkeen palestiinalaiset ampuivat jälleen yhden raketin kohti Etelä-Israelia, mutta armeijan mukaan se putosi kuitenkin Gazan kaistalle.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme