Mainos
Mainos

Olmert tiukentaa vetäytymispolitiikkaa

Israelin virkaatekevä pääministeri Ehud Olmert ei aio ottaa hallitukseen mukaan yhtään sellaista puoluetta, joka vastustaa vetäytymisen jatkamista Länsirannalta.

Olmertin näkemysten arvioitiin tuoreeltaan vaikeuttavan mahdollisuuksia oikeistopuolueiden hallitusyhteistyöhön.

Oikeistolainen Likud-puolue vaikeutti hänen edeltäjänsä Ariel Sharonin vetäytymissuunnitelmien toteuttamista viime vuonna. Sharon veti Israelin joukot ja juutalaissiirtolaiset Gazan kaistalta ja neljästä pienehköstä Länsirannan siirtokunnasta.

Olmertin suunnitelmaan sisältyy joidenkin siirtokuntien tyhjentäminen Länsirannalla. Lisäksi on määrä vahvistaa rakenteilla olevan aidan sisäpuolella sijaitsevia siirtokuntia. Aita muodostaa Olmertin suunnitelmassa pysyvän rajan tulevaisuudessa.

-Haluan tehdä tämän selväksi, jotta kenellekään ei jäisi epäselvyyttä: aion toteuttaa tämän suunnitelman. Jos joku ei halua, että se toteutetaan, hän ei ole mukana hallituksessani.

Olmertin keskustalaisen Kadima-puolueen ennakoidaan voittavan tiistain parlamenttivaalit. Sen odotetaan saavan 34-37 paikkaa maan 120-paikkaiseen parlamenttiin.

Vetäytymistä tukevat Israelissa työväenpuolue ja vasemmistolainen Meretz-puolue.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme