Mainos
Mainos

Olmert vihjasi Israelin ydinaseesta

Israelin pääministeri sanoi saksalaishaastattelussa, että Iran haluaa ydinasevaltioksi kuten Yhdysvallat, Ranska, Israel ja Venäjä.

Euroopan-vierailulla oleva Israelin pääministeri on vihjannut ensimmäistä kertaa Israelin omistavan ydinaseita.

Pääministeri Ehud Olmert lipsautti tiedon saksalaisen tv-kanavan haastattelussa. Häneltä kysyttiin, heikentääkö Israelin oletettu ydinase länsimaiden mahdollisuuksia puuttua Iranin ydinohjelmaan.

- Iran uhkaa avoimesti pyyhkiä Israelin maailmankartalta. He haluavat ydinasevaltioksi, kuten Yhdysvallat, Ranska, Israel ja Venäjä, Olmert vastasi.

Olmertin tiedottaja Miri Eisin kiirehti lausunnon jälkeen sanomaan, ettei pääministerin puheenvuorossa viitattu Israelin omistavan tai havittelevan ydinaseita.

Olmert on kolmen päivän matkalla Saksassa ja Italiassa, ja matkan tarkoituksena on saada Eurooppa suhtautumaan vakavammin Iranin ydinohjelmaan. Israel pelkää, että ohjelman tarkoituksena on kehittää ydinaseita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme