Mainos
Mainos

Olmertia vastaan uusia korruptioepäilyjä

Pääministeri Ehud Olmertia tutkitaan uusien korruptioepäilyjen takia, kertoo Israelin poliisi. Olmertin epäillään laskuttaneen samoista matkoista korvauksia useilta tahoilta.

Poliisin ja syyttäjäviraston yhteisen lausunnon mukaan Olmert oli Jerusalemin kaupunginjohtajana ja kauppaministerinä toimiessaan pyytänyt matkakorvauksia paitsi valtiolta myös useista muista lähteistä.

Olmert oli epäilyjen mukaan näin saanut korvauksia, joiden määrä ylitti moninkertaisesti matkojen hinnan. Rahat hän oli siirtänyt yksityiselle pankkitililleen ja käyttänyt henkilökohtaisiin menoihinsa.

Poliisi tutkii jo entuudestaan epäilyjä, joiden mukaan Olmert on saanut jopa satojatuhansia dollareita lahjuksina amerikkalaiselta liikemieheltä ennen vuotta 2006, jolloin hänestä tuli pääministeri.

Olmertin Kadima-puolue järjestää syyskuun puolivälissä puheenjohtajavaalin, jossa ennakkosuosikkina pidetään ulkoministeri Tzipi Livniä. Mahdollisena pidetään, että Olmert ei edes osallistu vaaliin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme