Mainos
Mainos

Olut virtaa myös Länsirannalla

Pienessä Taybeh-kylässä Länsirannan palestiinalaisalueella vietetään olutjuhlia, Oktoberfestia. Kylän asukkaat ovat kristittyjä arabeja. Palestiinan ainoan panimon johtaja haluaa osoittaa maailmalle kaksi asiaa: myös Palestiinassa tehdään kunnollisia tuotteita ja sielläkin voi elää rauhassa naapureiden kanssa.

Kuudensille vuosittaisille olutjuhlille Taybeh-kylään on tullut janoisia tänä vuonna aina Yhdysvalloista, Japanista ja Australiasta. Olutjuhlilla käy tuhansia palestiinalaisia, mutta lisäksi myös joitakin israelilaisia. Israelin rakentaman muurin ja kiristyneiden turvatoimien takia Länsiranta on paikallisten mukaan nyt turvallisempi kuin vuosiin.

Olutta on varattu 10 000 litraa. Taybeh-olutta viedään vähän myös muihin maihin.

Länsirannan olutjuhla on kaukana palestiinalaisten arkitodellisuudesta Gazan kaistaleella, jossa islamilainen Hamas ei suvaitse alkoholia ja naisten ja miesten osallistumista ylipäätänsä yleisötapahtumiin yhdessä. Myös Länsirannan muslimit suhtautuvat alkoholiin torjuvasti, mutta tässä oluttapahtumassa on silti myyntialue palestiinalaisille käsitöille.

Taybeh-kylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Ramallahista, ja siellä on Plalestiinan ainoa olutpanimo, Taybeh-panimo. Kaupungin noin 2 000 asukasta ovat arabikristittyjä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme