Mainos
Mainos

Omaiset: Englannin verilöyly ei johtunut perheriidasta

Luoteis-Englannin joukkosurma ei omaisten mukaan johtunut perheen sisäisistä riidoista.

Taksikuski Derrick Bird ampui eilen 12 ihmistä eri puolilla Cumbrian järvialuetta ennen kuin riisti oman henkensä. Kuolonuhrien joukossa oli muun muassa ampujan kaksoisveli ja perheen asianajaja, jonka puoleen ampuja oli aiemmin kääntynyt.

Kaksoisveljen tyttäret ovat nyt kiistäneet tiedot, joiden mukaan surmatyöt olisivat johtuneet testamenttia koskeneesta riidasta.

- Haluamme ilmoittaa, että perheen sisällä ei ollut minkäänlaista kiistaa, kolme tytärtä sanovat poliisin julkaisemassa tiedotteessaan. He kertoivat olevansa myös täysin murtuneita isänsä kuolemasta.

- Isämme yritti vain auttaa omaa veljeään, mikä koitui hänen kohtalokseen.

Joidenkin mediassa esitettyjen teorioiden mukaan verityön taustalla olisi ollut kahden veljeksen välinen riita, joka koski heidän äitinsä testamenttia. Kaksoisveli David Bird oli ilmeisesti surmaajan ensimmäinen uhri.

Vaihtoehtoiseksi selitykseksi brittilehdissä on tarjottu myös riitelyä muiden taksinkuljettajien kanssa. Bird ampui kolmea työtoveriaan, joista yksi menehtyi.

Surmansa saivat myös muun muassa nuori aitaa leikkaamassa ollut maanviljelijä, pyöräilijä ja koiraa ulkoiluttanut mies. Bird ajeli kaikkiaan kolmen tunnin ajan alueen kaupungeissa tulittaen ihmisiä rikkoutuneen autonikkunan läpi.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme