Mainos
Mainos

Mysteerilento: Omaiset odottavat tietoa ja ihmettä – lue koskettavat tarinat

Kadonneen malesialaiskoneen etsinnöissä ei ole edelleenkään edistytty. Vaikeinta on tällä hetkellä omaisilla, jotka haluavat tietää enemmän kuin mitään muuta, mitä heidän rakkailleen on tapahtunut.

Uutiskanava CNN kertoo, että yksi järkyttyneistä omaisista on uusiseelantilainen Danica Weeks. Hänen miehensä Paul lähti työmatkalle Mongoliaan. Matkaan kuului lento Malaysia Airlinesin lennolla numero 370.

– Vaikeinta on herätä joka aamu ja katsoa uutisia ja huomata, ettei mitään tiedetä ja ettei Malesiasta ole tullut puhelua, jossa sanottaisiin, että olemme löytäneet jotain, Danica kertoi CNN:n Piers Morganille eilen.

– Paul oli mitä uskomattomin aviomies ja isä.

Pariskunta on kokenut monia vastoinkäymisiä elämänsä aikana. Heidän vanhempi poikansa syntyi Christchurchin maanjäristyksen keskelle vuonna 2010. Kolme vuotta myöhemmin perhe oli auto-onnettomuudessa.

Paul jätti ennen malesialaiskoneeseen nousuaan vihkisormuksensa ja kellonsa vaimolleen, jotta tämä voisi antaa ne pojille "jos jotain tapahtuisi hänelle".

Suru vaihtuu turhautumiseksi

Suurin osa kadonneen lennon matkustajista on kiinalaisia.

Lähellä Pekingin lentokenttää, Hu Xianquan odottaa hotellissa tietoja aviomiehestään. Mies lähti Malesiaan pystyttämään taidenäyttelyä.

Hu Xianquanin, kuten monen muunkin omaisen, suru on muuttumassa raivoksi ja turhautumiseksi. Hän ei ole kuullut sanallakaan siitä, mitä hänen miehelleen on tapahtunut. Sekavat tiedot ja pelastusoperaatioiden mutkikkuus tekee odottamista entistäkin vaikeampaa.

– Kukaan ei oikeastaan pidä meitä ajantasalla, Hu sanoo.

Malaysia Airlines on tarjoutunut kuljettamaan omaiset Kuala Lumpuriin, mutta Hu aikoo pysytellä Pekingissä. Hän pelkää, että kielimuuri tekisi tiedonsaannista entistäkin vaikeampaa.

Myöskään intialainen K. S. Narendran ei aio tarttua tarjoukseen. Hänen Sharma-vaimonsa oli kadonneella lennolla ja matkalla Mongoliaan YK:n maatalouskokoukseen.

– En ymmärrä miksi menisin Kuala Lumpuriin kuulemaan samat tiedot. On parempi pysyä Chennaissa ystävien ja sukulaisten ympäröimänä.

Myös K. S. Narendran arvostelee tiedonmurusten vähyyttä.

Kiinassa ala-asteen opettaja Huang Lu odottaa tietoja ystävänsä Huang Yin kohtalosta.

30-vuotias teknologiayrityksessä toimiva nainen oli koneessa 19 kollegan kanssa.

– Hän on kiltti, eloisa ja hyvä keskustelemaan. Odotan tietoa ja toivon ihmettä. Yi, tule takaisin, Yuanyuan tarvitsee sinua, Lu sanoo viitaten naisen 5-vuotiaaseen tyttäreen.

Sosiaalisessa mediassa muistellaan myös tuntemattomia

Kirkoissa eri puolilla maailmaa on rukoiltu matkustajien ja miehistön puolesta.

Yksi tilaisuuksista järjestettiin Patrick Francis Gomesin vuoksi. Mies oli ilmailualan tarkkailijana kadonneella lennolla.

– On vaikea kuvitella, mitä on tapahtunut. Isäni oli hiljainen mies, mutta osasi myös vitsailla. Hän oli erittäin omistautunut työlleen ja otti vastuunsa vakavasti, kuten kaikki miehistön jäsenet ottavat, Gomesin tytär kertoo CNN:lle.

Malaysia Airlines on ilmoittanut, ettei lennon numeroita MH370 ja MH371 käytetä enää kunnianosoituksena kadonneen matkustajakoneen matkustajille ja miehistölle.

Sosiaalisessa mediassa on pystytetty muisto- ja rukoussivustoja myös tuntemattomille. Esimerkiksi varastetulla passilla matkustaneelle iranilaisnuorukaiselle on perustettu monta sivustoa, jossa toivotaan miehen olevan kunnossa ja paremmassa paikassa.

Miehen on kerrottu olevan matkalla Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme