Mainos
Mainos

Omaiset: Syyrian hallitus tappoi sotareportterin tarkoituksella

Syyrian sodassa kuolleen amerikkalaistoimittajan omaiset ovat nostaneet oikeusjutun presidentti Bashar al-Assadin johtamaa hallintoa vastaan.

Haasteen mukaan Syyrian hallituksen joukot ottivat Marie Colvinin tarkoituksella kohteekseen vaientaakseen hänet.  

Lontoolaiselle Sunday Timesille työskennellyt Colvin, 56, kuoli Homsin kaupungin pommituksissa helmikuussa 2012. Samassa hyökkäyksessä surmansa sai ranskalaisvalokuvaaja Remi Ochlik, 28. Kaksi muuta kansainvälistä journalistia ja syyrialainen avustaja haavoittuivat.  

Haasteen mukaan Syyrian hallituksen joukot hyökkäsivät rakettitulella lehdistökeskukseen saatuaan lähteeltään tiedon, että Colvin on paikalla. Haasteen tukena on hallituksen asiakirjoista ja loikkareilta saatua tietoa. Osallisiksi mainitaan useita Syyrian viranomaisten edustajia, heidän joukossaan presidentti Bashar al-Assadin veli Maher.

Oikeusjuttu on vireillä Yhdysvalloissa, ja sen nosti Colvinin omaisten puolesta ihmisoikeusjärjestö Center for Justice and Accountability.  

Colvin työskenteli sotareportterina eri puolilla maailmaa 1980-luvulta lähtien. Hän menetti toisen silmänsä kranaattiräjähdyksessä Sri Lankassa 2001 ja piti sen jälkeen mustaa silmälappua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme