Mainos
Mainos

Oman ottaa vastaan venäläistankkerin

Oman on suostunut ottamaan vastaan Persianlahdella aiemmin tällä viikolla pysäytetyn venäläistankkerin, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja. Tankkerin on epäilty salakuljettavan irakilaista öljyä ja rikkovan näin YK:n Irakin vastaisia pakotteita.

Yhdysvaltain johtama monikansallinen laivasto-osasto MIF on jo ottanut näytteen tankkerin öljystä varmistaakseen öljyn alkuperän, kertoo ulkoministeriön edustaja James Foley. Foleyn mukaan tankkeri ohjataan nyt omanilaiseen satamaan.

Ulkoministeri Igor Ivanov kertoi eilen, että Venäjä on vaatinut Yhdysvaltoja palauttamaan aluksen. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright painotti myöhemmin perjantaina Ivanoville, että kyse on kansainvälisen lain valvonnasta, ei Venäjän ja Yhdysvaltain välisestä asiasta, Foley kertoi. Jos jostakin aluksesta löydetään salakuljetettua irakilaista öljyä, yleinen käytäntö on takavarikoida lasti, myydä se YK:n nimissä ja päästää sitten alus menemään.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme