Mainos
Mainos

Omat arvostelevat Iranin ihmisoikeuksia

Iranin ihmisoikeuskomissio arvosteli tänään jyrkästi laittomia pidätyskeskuksia, joissa komission mukaan harjoitetaan kidutusta.

Sekä poliisilla, tiedusteluministeriöllä, oikeuslaitoksella että armeijalla on omia "laittomia pidätyskeskuksia", sanoi Islamilaisen ihmisoikeuskomission sihteeri Mohammad-Hassan Ziai-Far tänään. -Yhdelläkään näistä ei lain mukaan saisi olla omia pidätyskeskuksia. Kaikkien vankiloiden pitäisi olla vankilaviranomaisten valvonnassa, sanoi Ziai-Far maltillisen Hamshahri-sanomalehden mukaan.

Ihmisoikeuskomissio on Ziai-Farin mukaan saanut "useita valituksia ihmisiltä, jotka eivät tiedä perheenjäsentensä olinpaikkaa". Ziai-Farin mukaan laittomissa keskuksissa työskentelevillä ei ole tarvittavaa koulutusta, ja keskuksissa harjoitetaan väkivaltaa, kidutusta ja pakottamista, joilla pidätetyt saadaan tunnustamaan. Iranin kolme vuotta sitten perustettuun ihmisoikeuskomissioon kuuluu asianajajia, kansanedustajia sekä tuomareita. Ziai-Far on usein arvostellut Iranin ihmisoikeuspolitiikkaa, mutta myös länsimaisia ihmisoikeusryhmiä niiden "puolueellisesta ja poliittisesti motivoituneesta" asenteesta Iranin ihmisoikeustilanteeseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme