Mainos
Mainos

Omituinen nähtävyys Bangkokissa – kalat valtasivat ostoskeskuksen

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa vanha, hylätty ostoskeskus on viime aikoina saanut uusia vierailijoita.

Turistit ovat löytäneet raunioituneen rakennuksen pohjakerrokseen kätkeytyvän satojen neiliömetrien "kalalammen". Ränsistyneiden liukuportaiden ja myymälärakennelmien keskellä uiskentelee kymmeniä ellei satoja kaloja. 

Vuonna 1982 avattu New World -ostoskeskus palveli asiakkaita 15 vuoden ajan. 1990-luvun lopulla viranomaiset havahtuivat siihen, että rakennuksen 11 kerroksesta peräti seitsemän oli rakennettu ilman lupaa – ja purkivat ne. 

Vuonna 1999 sattunut tulipalo tuhosi lopulta rakennuksen katon, ja sadevesi alkoi kertyä raunioiden pohjakerrokseen. Pian lähistön asukkaat havaitsivat, että vesi houkutteli parvittain moskiittoja ja muita hyönteisiä. 

Ratkaisuksi inhottavaan ongelmaan joku keksi istuttaa lammeksi muuttuneeseen pohjakerrokseen hyönteisiä saalistavia kaloja, muun muassa karppeja ja kirjoahvenia. Palan painikkeeksi vielä muuta kalanruoaksi sopivaa, ja ekosysteemi oli valmis. Vuosien kuluessa kalat ovat lisääntyneeet huimasti.  

Harvojen tiedossa ollut omituinen nähtävyys alkoi houkutella enemmänkin turisteja, kun siitä julkaistiin kuvia Facebookissa. Viranomaiset eivät kuitenkaan ilahtuneet ja paikka on määrätty eristettäväksi. Rauniot ja lampi muodostavat turisteille liian suuren terveys- ja turvallisuusriskin. 

Viranomaiset ovat kertoneet tekevänsä lopullisen päätöksensä tämän kuun loppuun mennessä. Jos New World -kalalampi todetaan vaaralliseksi, kalat siirretään sieltä pois.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme