Mainos
Mainos

Onko Obama sittenkin muslimi?

Yhdysvalloissa on noussut kohu presidenttiehdokas, senaattori Barak Obamasta kenialaisessa heimoasussa otetusta valokuvasta. Demokraattien presidenttiehdokkuudesta myös kilpailevan Hillary Clintonin tukijoukkojen on epäilty ensinnäkin vuotavan kuvan julkisuuteen ja toiseksi herättäneen kysymyksen, onko Obama sittenkin muslimi.

Valokuvassa, joka on otettu vuonna 2006 Kenian Wajirissa Obaman vieraillessa sukunsa parissa, Obama on pukeutunut perinteiseen heimoasuun. Asuun kuuluu valkoinen turbaani.

Internetissä ilmestyvä The Drudge Report -sivu julkaisi valokuvan eilen ja uutisoi samalla, että kuvan vuoti sivustolle Clintonin kampanjatyöntekijä.

Obama on vastannut syytöksiin, että on normaalia pukeutua traditionaalisiin asuihin vierailuilla muissa maissa.

Kaiken kohun takana on paitsi äärimmäisen kireä kisa demokraattien presidenttiehdokkuudesta myös yhdysvaltalaisten epäluulo muslimeja kohtaan. Viime vuoden lopussa Clintonin kampanjatyöntekijät väittivät Obaman olevan muslimi, vaikka hän on kristitty. Myös tästä nousi valtava kohu.

(MTV3-APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme