Mainos
Mainos

Onko tämä enne? Schengenin Eurooppa-museon katto romahti – "meidän pitää korjata jotakin"

Eurooppaa ravistellut siirtolaiskriisi on nostanut pintaan huolen vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen romahduksesta. EU-johtajat voivat vain toivoa, että Schengenissä sijaitsevan Eurooppa-museon katon romahtaminen tiistaina ei ollut merkki tulevasta.

Osa Eurooppa-museon katosta romahti tiistaina Luxemburgissa, Schengenin kaupungissa. Tapahtuman vuoksi museo on suljettu ja kolme tapahtumapaikalla ollutta ihmistä järkyttyivät, joskaan eivät loukkaantuneet.

Ainoat vahingot olivat aineellisia, mutta merkittäviä: Pudonnut katto romutti näyttelyesineitä, jotka esittelivät kaupungin historiaa sekä sopimusta, jonka nojalla EU-alueen rajatarkastuksista luovuttiin.

Tapahtumasta voi kuitenkin löytää humoristista, tahatonta symboliikkaa. EU-johtajat ovat varoittaneet, että Eurooppaan suuntautunut siirtolaiskriisi on uhka Schengen-alueen tulevaisuudelle. Moni valtio on jälleen ottanut rajatarkastukset käyttöön kontrolloidakseen siirtolaisten saapumista maahan. 

EU:n tavoitteena puolestaan olisi palauttaa Schengen-sopimuksen mukainen täysimittainen toiminta ilman rajatarkastuksia vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä Schengen-alueeseen kuuluu 26 valtiota.

Katon ja Schengenin korjaustöihin ryhdyttävä

Schengenin pormestari Ben Homan nauraa vihjailuille siitä, että katon romahtamisessa olisi enne jostakin suuremmasta.

Sen sijaan pormestari korostaa, että EU:n on nyt tehtävä kaikkensa, jotta Schengen-alue saataisi elvytettyä. 

– Tämä on merkki siitä, että meidän pitää korjata jotakin, Homan sanoo. 

Museota pyörittävän järjestön johtaja Roger Weber toteaa museon puolesta, että museo saataneen jälleen auki muutaman viikon kuluttua. 

Asiasta kertoi muun muassa Luxemburger Wort.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme