Mainos
Mainos

Onko tässä Coloradon ampujan motiivi? "Ei enempää vauvan osia"

Yhdysvalloissa perhesuunnitteluklinikan iskusta epäillyn miehen motiivista ei vielä ole täyttä varmuutta. Tiedotusvälineiden mukaan mies olisi kuitenkin sanonut pidätystilanteessa "ei enempää vauvan osia".  

Epäillyn kommentti näyttäisi viittaavan kiistelyyn Planned Parenthood -järjestön klinikan toiminnasta. Aiemmin tänä vuonna muun muassa abortteja tekevän klinikan väitettiin osallistuvan sikiöiden elimien ja kudosten kauppaan. Järjestö on kiistänyt väitteen.  

Kolme ihmistä kuoli perjantaina, kun asemies hyökkäsi järjestön perhesuunnitteluklinikalle Colorado Springsin kaupungissa. Planned Parenthood -järjestöllä on Yhdysvalloissa 700 klinikkaa, ja ne ovat aiemminkin joutuneet hyökkäysten kohteeksi.  

Yhdysvalloissa on vuodesta 1977 lähtien tapettu ainakin kahdeksan raskaudenkeskeytyksiä tekevien klinikoiden työntekijää.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme