Mainos
Mainos

Onko tässä ilmailun tulevaisuus? Atlantin yli 20:ssä minuutissa

Kanadalaisen suunnittelijan hahmottelema konseptilentokone antaa käsityksen siitä, miltä ilmailun tulevaisuus saattaa näyttää. Antipode-niminen matkustajakone voisi suunnitelman mukaan kiidättää matkustajia Lontoosta New Yorkiin vain 20:ssä minuutissa, kertoo verkkolehti Independent

Suunnittelija Charles Bombardierin luonnostelema lentokone voisi kuljettaa kerrallaan kymmenen matkustajaa ja se pystyisi nousemaan ilmaan lentoasemien nykyisiltä kiitoradoilta.

Rakettien vauhdittaman koneen matkustusvauhdin kerrotaan olevan jopa kymmenenkertainen nykyisiin matkustajakoneisiin verrattuna. Se ylittäisi äänennopeuden 21-kertaisesti. Koneen kyydissä ehtisi pyrähtää maapallon ympäri jalkapallo-ottelun aikana, kertoo Independent. 

Huiman nopeuden tuomat haasteet, kuten lentokoneen kuumeneminen on pyritty suunnitelmassa ratkaisemaan lentokoneeseen rakennetuilla ilmakanavilla, joiden on määrä jäähdyttää koneen patoputkimoottoreita tehokkaasti. Niiden kerrotaan myös vaimentavan äänennopeuden ylittävästä koneesta lähtevää valtaisaa melua.

Uudenlaista teknologiaa hyödyntäisivät myös koneen kantoraketit, jotka lentäisivät 12 kilometrin korkeuteen päättyvän nousun jälkeen itseohjautuvasti takaisin lentokentälle. 

Toistaiseksi kyse on kuitenkin vasta suunnitelmasta.

– Loppujen lopuksi se ei ole kovinkaan käytännönläheinen ajatus – se on konsepti, koneen suunnittelija Charles Bombardier kommentoi Independentin mukaan.

– Se ei johda tismalleen kyseisen koneen valmistamiseen, mutta se voi auttaa uusien tekniikoiden ja valmistusprosessien kehittämistä. Jos niin käy, olen tyytyväinen siitä, että onnistuin tekemään jotain, josta on apua yhteiskunnalle, Bombardier kommentoi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme