Mainos
Mainos

Onko turmavideo oikeasti edes olemassa? Tutkijat vaativat saada sen haltuunsa

Ranskassa Germanwingsin koneen tuhoa tutkiva syyttäjä vaatii mahdollista videotallennetta turmasta viranomaisten haltuun.

Saksalainen Bild-lehti kertoo saaneensa haltuunsa kännykkävideon, johon on tallentunut viimeisiä hetkiä koneen matkustamosta. Lehden mukaan video on peräisin yhden matkustajan puhelimesta.  

Tutkijoiden mukaan yhtään turmapaikalta löytynyttä kännykkää ei ole lähetetty tutkittavaksi, vaan kaikki on toistaiseksi varastoitu. Ranskan poliisi on kiistänyt, että turmasta olisi olemassa videomateriaalia.  

Bild luonnehtii videota aidoksi. Lehden mukaan videolla kuuluu pauketta, joka saattaa olla lähtöisin lentäjän yrityksistä murtautua lukittuun ohjaamoon.  

Muutaman sekunnin mittaiselta videolta selviää, että matkustajat olivat tietoisia kohtalostaan, ennen kuin kone iskeytyi vuorenseinämään, Bild kertoo. Ketään ei pysty tunnistamaan videolta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme