Mainos
Mainos

Onnekas kauppareissu saattoi pelastaa suomalaisliikemiehen Pietarin pommi-iskulta: ”Kaikin puolin shokeeraava tilanne”

Suomalaisen liikemiehen Santtu Haaralan metromatka katkesi tänään Pietarissa dramaattisesti, kun muutaman asemanvälin päässä räjähti pommi. Kaupungissa tänään tehdyssä iskussa kuoli kymmenen ihmistä ja useita kymmeniä loukkaantui.

Santtu Haarala saapui tänään junalla Pietariin puoli kolmen aikaan ja jatkoi matkaansa metrolla kohti Teknologista instituuttia. Matka kuitenkin jäi kesken.

– Metroasemia oli suljettu, eikä metro pysähtynyt enää missään ennen kuin saavuimme Pushkinskajan asemalle. Siellä kerrottiin, että Teknisen instituutin asema on suljettu ja meitä kehotettiin jäämään pois metrosta, Haarala kertoo.

Ensimmäisenä Haaralan kokemuksista kertoi Helsingin Sanomat.  

Vartin päässä tuhosta

Tappava pommi räjähti metrossa Teknisen instituutin ja Sennaja Ploshtshadin asemien välissä. Haarala oli arviolta vain vajaan 15 minuutin matkan päässä räjähdyspaikasta.

– Olihan se shokeeraava tilanne kaikin puolin. Metrolla matkustaminen on ollut viimeisten kahden ja puolen aikana turvallista täällä, eikä ole tarvinnut pelätä. Tällä viikolla liikun varmasti taksilla. En varmasti lähde metroon ihan heti.

– Poikkesin Pietariin tullessani kaupassa. Se 10–15 minuutin viive saattoi olla hyvä asia, ettei ollut aivan tapahtumien pahimmassa vaiheessa. Pienestä on kiinni ajoitukset, jos huono tuuri sattuu kohdalle.

Maatalousalan kauppaa Venäjällä tekevä Haarala ajoi iskun jälkeen taksilla Teknisen instituutin ohi taksilla, jossa oli tilanne päällä.

– Näin kymmeniä ambulansseja, paloautoja ja poliiseja. Nyt terrori saapui tännekin, Haarala sanoo.

Venäläislähteiden mukaan iskua tutkitaan terroritekona. Pietarin metro on tällä hetkellä täysin suljettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme