Mainos
Mainos

Onnettomuustutkija: Malesialaiskone hajosi korkealla

Ukrainassa pudonneen malesialaiskoneen tutkinnassa voidaan käyttää samoja menetelmiä kuin lento-onnettomuutta tutkittaessa, arvioi Suomen onnettomuustutkintakeskuksen ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen.  

– Ensin katsotaan kuinka laajalle alueelle koneen osat ovat levinneet ja analysoidaan tutkakuvat ja tutkamateriaali. Sitä kautta lähdetään selvittämään, mitä on tapahtunut, hän sanoo.  

Aaltosen mukaan malesialaiskoneen osia tutkittaessa kiinnitetään todennäköisesti erityishuomiota siihen, löytyykö koneesta räjähteiden jälkiä tai jäämiä.  

– Voisin kuvitella, että tutkinnassa tarvitaan sotilasosaamista ja räjähde-eksperttejä, hän sanoo.  

Aaltonen uskoo koneen hajonneen jo korkealla ilmassa, sillä uutistoimistojen mukaan koneen osia on löytynyt laajalta alueelta.  

Aaltonen epäilee, että Ukrainalla on kovat kansainväliset paineet selvittää tapaus. Tutkinnassa saattaa hänen arvionsa mukaan mennä kuitenkin aikaa, ellei turman syistä löydy saman tien selkeää todistusaineistoa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme