Mainos
Mainos

Opettaja kehotti oppilasta pissaamaan ämpäriin – yhdysvaltalaiskoulu joutui jättikorvauksiin

Kalifornialaiskoulu joutuu maksamaan entiselle oppilaalleen yli miljoona euroa (1,25 miljoonaa dollaria) korvausta siitä, että opettaja oli kieltänyt häneltä vessatauon ja kehottanut sen sijaan tekemään tarpeensa ämpäriin. Tapauksesta kertoo muun muassa BBC.

Korkein oikeus oli oppilaan puolella tapauksessa, joka sattui vuonna 2012. Naispuolinen oppilas oli vaatinut koulupiiriltä alun perin noin 24 000 euron korvauksia, joista koulu kieltäytyi.  Nyt 19-vuotiaan naisen mukaan tapaus oli johtanut törkeisiin kirjoituksiin, masennukseen ja itsemurhayritykseen.

San Diegon koulupiirin mukaan opettajan tarkoitus ei ollut nolata oppilasta vaan yrittää löytää keino tilanteeseen, jossa opettaja luuli, etteivät vessatauot olleet sallittuja kesken tunnin. Sen sijaan opettaja pyysi oppilasta käyttämään viereistä varastohuonetta, jossa oli ämpäri ja lavuaari. Hän kehotti oppilasta virtsaamaan ämpäriin ja kaatamaan sen lavuaariin.

– Mitään tällaista ei olisi pitänyt tapahtua juuri lukionsa aloittaneelle 14-vuotiaalle, sanoi oppilaan asianajaja.

Asianajajan mukaan nainen joutui vaihtamaan koulua kaksi kertaa kiusaamisen takia ja hän käy yhä terapiassa tapahtuman aiheuttaneen stressin takia.

Yli miljoonan dollarin korvauksen lisäksi naiselle korvattiin yli 40 000 dollaria terveydenhoitokustannuksista.

Opettaja puolestaan hyllytettiin virastaan eikä hän palannut enää kyseiseen kouluun töihin.

Asianajajan mukaan koulu oli tarkentanut, että vessatauot ovat sallittuja. Kalifornialainen koulupiiri miettii valittaako se tuomiosta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme