Mainos
Mainos

Opettajan kemiankoe meni pahasti pieleen – 12 oppilasta loukkaantui

Yhdysvalloissa Texasin Houstonissa ala-asteen opettajan tieteellinen koe on mennyt todella pieleen. Opettaja yritti näyttää oppilailleen, miten tulen liekki vaihtaa väriä. Kokeessa hän käytti erilaisia kemikaaleja, mutta kesken kaiken kuului valtava räjähdys.

CNN:n mukaan kaksitoista opiskelijaa loukkaantui lievästi, mutta seitsemän loukkaantunutta vietiin kiireesti paikalliseen lastensairaalaan. He olivat saaneet räjähdyksen takia palovammoja.

– Tuli kyllä muutti värejä, mutta viimeinen yritys ei onnistunut, joten opettaja laittoi hieman enemmän kemikaaleja kuin ohjeissa suositeltiin – sitten räjähti, 5-vuotias Kate Earnest kertoi CNN:n haastattelussa ja jatkoi, että osa lapsista sai palovammoja ja he itkivät.

Opettaja oli sekoittanut keskenään boorihappoa ja metanolia. Tämän jälkeen hän yritti valaista seosta, jotta liekin värit olisivat vaihtuneet, kertoi koulun johtaja David Foster.

Fosterin mukaan kemiallinen räjähdys tapahtui, koska opettaja lisäsi seokseen vielä alkoholia. CNN kertoo, että koulun mukaan lapset pääsivät hyvin nopeasti vanhempiensa luokse.

– Asia tutkitaan hyvin perusteellisesti, sillä tärkein asia koulussamme on tietenkin lasten turvallisuus, kerrottiin Yellow Schoolista. 

Tapaus sattui ulkona Yellow Schoolissa, Memorial Drive Presbyterian kirkossa.  

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme