Mainos
Mainos

Opettajat ovat lakkoilleet Rio de Janeirossa jo yli kolme kuukautta

Brasilian Rio de Janeirossa opettajien lakko on jatkunut jo yli kolme kuukautta.

Rio de Janeiron opettajaliiton mukaan lakossa on kaikkiaan 70 prosenttia osavaltion koulujen opettajista ja hallinnollisesta henkilökunnasta. Opettajat vaativat muun muassa palkankorotusta, ryhmäkokojen pienentämistä, töiden keskittämistä yhteen kouluun ja sitä, että kolmasosa työajasta varattaisiin suunnitteluun ja muuhun luokkahuoneen ulkopuolella tapahtuvaan työskentelyyn.

Osavaltion hallinnon mukaan talousongelmista kärsivällä osavaltiolla ei ole varaa palkankorotuksiin. Opettajien mielestä se on pötypuhetta.

– Hallitus on laittanut miljardeja realeja kesän olympialaisiin ja kaksi vuotta sitten pidettyihin jalkapallon MM-kilpailuihin, joiden rakennustöitä on ylilaskutettu ja joiden urakoista on maksettu lahjuksia. Lisäksi yrityksille, jotka ovat tukeneet Rion kuvernöörien vaalikampanjoita, on annettu kuuden miljardin verran verohelpotuksia, sanoo maantiedon opettajana työskentelevä Bruno Franca.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme