Mainos
Mainos

Opettajien lakko sulki kymmeniä kouluja Tallinassa

Virossa alkoi tänään opettajien lakko, joka sulki Tallinnassa 58 koulua ja 33 lastentarhaa. Koulujen lisäksi myös suuri osa Tallinnan teattereista oli suljettuina, ja pääkaupungin lähialueen rautatieliikenne pysähtyi aamulla tunniksi tukitoimena opettajien vaatimuksille.

Lakkotoimien takana on opettajien ja kulttuurityöntekijöiden ammattiliitto Talo. Ammattiliitto vaatii, että valtion palveluksessa olevat korkeakoulutetut saisivat vähintään maan keskimääräistä minimipalkkaa, 7300 kruunua eli 470 euroa kuukaudessa. Vaaditut palkankorotukset koskisivat ennen kaikkea opettajia. Taloon kuuluu 13 ammattiyhdistystä ja yli 35 000 työntekijää, joista lakkoon osallistuu noin puolet.

Osa kouluista ilmoitti luopuvansa lakosta sen jälkeen kun hallitus kertoi, ettei tuloveroa alenneta vielä ensi vuonna. Näin saatava lisäraha käytetään mm. lapsilisien ja opettajien palkkojen korottamiseen. Viron pääministerin Juhan Partsin mukaan opettajien tulot kasvavat ensi vuonna kaikkiaan noin 15 prosenttia. Opettajien palkkoja korotetaan keskimäärin 12 prosenttia, ja tammikuussa nousee myös verotettavan tulon alaraja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme