Mainos
Mainos

Opiskelijamielenosoituksista neljä kuolemantuomiota Iranissa

Neljälle ihmiselle on langetettu kuolemantuomio Iranissa, koska heidän katsotaan olleen pääyllyttäjiä opiskelijoiden heinäkuisissa mielenosoituksissa. Teheranilaisen tuomioistuimen puheenjohtaja kertoo kuolemantuomioista lehtihaastattelussa.

iranilaisia osoittamassa mieltaan

Tuomioistuimen puheenjohtaja Gholamhossein Rahbarpur sanoo, että Iranin korkein oikeus oli jo vahvistanut kaksi langetetuista neljästä kuolemantuomiosta. Rahbarpur ei kerro, koska tuomiot oli julistettu, eikä myöskään tuomittujen nimiä. Rahbarpurin haastattelu julkaistiin Jomhuri Eslami -lehdessä. Kuolemantuomioita ei ollut julkistettu aiemmin, koska "nämä neljä on yhteyksiä eräisiin poliittisiin ryhmittymiin", Rahbarpur kertoo. Teheranissa oli heinäkuussa laajoja opiskelijamielenosoituksia. Ne alkoiv, kun yksi ihminen oli kuollut ja yli 200 loukkaantunut turvallisuusjoukkojen hyökkäyksessä opiskelija-asuntolaa vastaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme