Mainos
Mainos

Opiskelijat entistäkin ahtaammalla

Talouslama kurjistaa opiskelijoiden tulevaisuutta monessa maassa.

Yhdysvalloissa maisterinpaperi on pitkään ollut tae hyvästä työpaikasta, mutta pahin taantuma vuosikymmeniin on synkentänyt monen opiskelijan unelmat.

Vastavalmistuneet joutuvat kamppailemaan yhä harvemmista työpaikoista kasvavan työttömien armeijan kanssa. Kilvassa ovat mukana myös aiempina vuosina valmistuneet, jotka eivät ole löytäneet alaltaan töitä.

- Valmistut tähän maailmaan ja sinut heitetään ulos opiskelukuplasta ja sinun odotetaan saavan työtä, jota ei kerta kaikkiaan ole saatavilla, murehtii Andrew Heber, 24. Hän päätti opintonsa jo kaksi vuotta sitten.

Opiskelujensa loppusuoralla olevia huonot uutiset työmarkkinoista pelottavat.

- Ihmiset sanovat, että tämä on huonoin vuosi koskaan valmistua, sanoo Amanda Haimes, 22.

Hän aikoo valmistumisensa jälkeen muuttaa takaisin kotiin vanhempiensa luo Atlantaan ja työskennellä kesän puolueorganisaatiossa. Sen jälkeen Amandan tulevaisuus on täysin auki.

Monien muidenkin opiskelijoiden tie johtaa takaisin kotiin.

- Suuri osa tuntemistani samanikäisistä asuu yhä kotona, koska he eivät saa kasaan edes vuokrarahoja. Tunnen niin paljon ihmisiä, jotka etsivät töitä, ja ovat etsineet siitä asti kun valmistuivat. Ilmassa leijuu toivottomuuden tunne, Heber toteaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme