Mainos
Mainos

Opiskelijat kuolivat rehtorin hypnoosin jälkeen – omaisille valtavat korvaukset

Yhdysvalloissa Sarasotan koululautakunta on määrätty maksamaan huimat korvaukset kolmen kuolleen opiskelijan perheille lukion entisen rehtorin harjoittaman hypnoosin vuoksin, uutisoi NBC News.

Uutiskanavan siteeraamien oikeuden asiakirjojen mukaan tapahtumat saivat alkunsa Floridassa sijaitsevassa North Port -lukiossa, jossa kolme opiskelijaa kuoli rehtori George Kenneyn harjoittaman hypnoosin jälkeen. 

Ensimmäisenä tapauksesta Suomessa kertoi Iltalehti. 

16-vuotias Wesley McKinley ja 17-vuotias Brittany Palumbo päätyivät itsemurhaan vuonna 2011. Rehtori myönsi hypnotisoineensa McKinleyn aiemmin samana päivänä, jolloin nuori mies teki itsemurhan. Palumbo löytyi hirttäytyneenä viisi kuukautta sen jälkeen, kun George Kenney oli hypnotisoinut hänet.

16-vuotias Marcus Freeman puolestaan kuoli auto-onnettomuudessa samana vuonna. Myös Freemanin kuoleman uskotaan olleen itsemurha.

Käytti hypnoosia kymmeniin oppilaisiin

Oikeuden 134-sivuisesta tutkimusraportista selviää, että Kenney oli harjoittanut hypnoosia Floridassa ja hän oli jäsenenä useassa hypnoosiryhmässä. Rehtori George Kenney kertoi tutkijoille käyttäneensä useita hypnoositekniikoita terapiakeinona yli 35 koulun oppilaaseen. Kenneyn mukaan hypnoosin tarkoituksena oli helpottaa opiskelijoiden koeahdistusta ja parantaa heidän urheilusuorituksiaan.

Myöhemmin paljastui, että Kenney oli hypnotisoinut viiden vuoden aikana yli 70 koulun opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Rehtorilla ei ollut lupaa hypnoosi-istuntojen pitämiseen ja hän olikin saanut toimistaan ainakin kolme varoitusta.

– Käytin muutaman kerran huonoa harkintakykyä, Kenney kertoi tutkijoille.

Menehtyneiden opiskelijoiden vanhemmat syyttivät koululautakuntaa siitä, ettei rehtorin toimia estetty.

Koululautakunta päätyi maksamaan jokaiselle kolmen kuolleen opiskelijan perheelle 200 000 dollarin vahingonkorvaukset. Uhrien omaiset kertovat olevansa tyytyväisiä, että asian käsittely on vihdoin saatu päätökseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme