Mainos
Mainos

Opiskelijat laina-ahdingossa Kiinassa – hurjat korot, naiset antavat takuina alastonkuviaan

Naispuoliset opiskelijat ovat antaneet alastonkuvia itsestään takuuksi lainoistaan, uutisoi brittilehti The Telegraph.

Kiinan valtiollisen median mukaan joidenkin yliopistojen opiskelijat ovat lähetelleet alastonkuviaan, joissa he pitelevät henkilöllisyystodistustaan, mahdollisille lainanantajille suurempien lainasummien toivossa.

Lainanantajat ovat sitten uhkailleet lähettävänsä alastonkuvat joko opiskelijan vanhemmille tai julkaisevansa ne netissä, jos lainaa ei makseta ajoissa takaisin. Opiskelijat on pakotettu myös maksamaan erittäin korkeita korkoja järjestelyn tuloksena.

Eräs opiskelija oli lainannut 120 000 Kiinan juania eli yli 16 000 euroa, mutta havainnut velkansa tuplaantuneen neljän kuukauden aikana. Naisen täytyi kasvaneen velan takia lainata lisää rahaa vanhemmiltaan, kun hänestä otetut alastonkuvat uhattiin julkaista, ellei puolta velkasummasta maksettaisi heti.

Toisen opiskelijan kerrotaan lainanneen 500 juania eli noin 67 euroa 30 prosentin viikkokorolla, uutisoi kiinalaislehti Southern Metropolis Daily.

Ei ole selvää, kuinka laajalle opiskelijalainojen kanssa venkoilu on levinnyt. Kiinalaisten opiskelijoiden on kuitenkin äärimmäisen haastavaa saada lainoja ja siksi monet päätyvät hakemaan lainoja esimerkiksi yksityishenkilöiden välisiä lainoja välittäviltä sivustoilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme