Mainos
Mainos

Oppilas kouluiskusta: "Luulimme sitä pilaksi, jotkut halusivat ottaa kuvia ja koskea miekkaa"

Ruotsissa ainakin yksi Trollhättanin kouluhyökkäyksen uhreista on kuollut. Sairaalan mukaan uhri, joka oli koulun opettaja, kuoli paikan päällä.

Poliisi käy edelleen läpi Kronan koulua varmistaakseen, ettei paikalla ole lisää uhreja.

Tapauksessa on tämänhetkisten tietojen mukaan haavoittunut kaikkiaan neljä henkeä.

Paikallisen sairaalan mukaan 11- ja 15-vuotiaat pojat haavoittuvat hyökkäyksessä vakavasti ja kumpaakin leikataan parhaillaan. Trollhättanin sairaalalähteiden mukaan he ovat kriittisessä tilassa.

Sen sijaan miekalla aseistautunut 21-vuotias hyökkääjä ei ole kuollut, kuten Dagens Nyheter aikaisemmin kertoi. Vakavasti haavoittunut mies on leikkauksessa ja sairaalalähteiden mukaan kriittisessä tilassa. Mies ei ollut koulun oppilas eikä hänen mahdollisesta motiivistaan ole tietoa.

"Luulimme pilaksi"

– Kun näimme hyökkääjän, luulimme, että kyseessä oli pila. Hänellä oli naamio ja mustat vaatteet sekä pitkä miekka. Jotkut halusivat ottaa hänestä valokuvia ja koskea miekkaa, kertoi yksi koulun oppilaista SVT:lle.

Poliisin mukaan hyökkääjällä oli useita teräaseita. Poliisi ampui hyökkääjää kaksi kertaa. Toinen laukauksista osui.

Pääministeri Stefan Löfvenin on tarkoitus matkustaa Trollhättaniin vielä tänään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme