Mainos
Mainos

Oppositio esittää Vähille henkilökohtaista epäluottamuslausetta

Viron oppositio on päättänyt esittää pääministeri Tiit Vähille ensi maanantaina henkilökohtaista epäluottamuslausetta.

Epäluottamuslauseesta sopineilla kolmella oppositiopuolueella on 37 edustajaa 101-jäsenisessä parlamentissa. Epäluottamuslauseen läpimenoon tarvittavien 51 äänen kerääminen ei vielä ole varmaa.

Viron kehityspuolueen viisi jäsentä ovat ilmoittaneet, etteivät he yhdy epäluottamuslauseeseen. Myös Viron keskustapuolueen parlamenttiryhmän johtaja Siiri Oviir sanoi, että keskusta ei todennäköisesti tue Tiit Vähin erottamista.

Vähin kokoomuspuolueen tukijat, maapuolue sekä perheiden ja eläkeläisten liitto, eivät nekään tue Vähin erottamista. Ne ilmoittivat viime viikolla suostuvansa nykyisen pääministerin erottamiseen vain, jos hänen osallistumisensa asuntoskandaaliin voidaan sitovasti todistaa.

Tiit Vähiä syytetään Tallinnan keskustassa sijaitsevan asunnon laittomasta ostamisesta tyttärelleen. Vähi on kiistänyt syytökset.
(STT-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme