Mainos
Mainos

Oppositio näyttää voittavan Slovakiassa

Slovakian pääministeri Vladimir Meciar näytti tänään kulkevan kohti murskatappiota parlamenttivaaleissa. Virallisia tuloksia ei vielä julkistettu, mutta ovensuukyselyjen mukaan oppositio näyttää saavan yli 100 paikkaa 150-jäseniseen parlamenttiin.

Oppositiojohtajat riemuitsivat illalla tuloksesta ja kutsuivat jo toisiaan keskustelemaan huomenna uuden hallituksen muodostamisesta. Meciarin puolue oli kuitenkin myös edelleen varma, että tilanne kääntyy vielä sen voitoksi. Yksityisen Markiza-tv-aseman teettämän kyselyn mukaan opposition yhteenliittymä, Slovakian demokraattinen koalitio SDK, saisi äänistä peräti yli 30 prosenttia ja koko oppositio yli 64 prosenttia. Kiistellyn pääministerin Vladimir Meciarin HZDS-puolue joutuisi sen sijaan tyytymään vain 22,2 prosenttiin, joka antaisi sille parlamentissa 35 paikkaa. Hallituspuolueiden kokonaisäänisaaliskin jäisi runsaaseen 30 prosenttiin.

Riippumattoman MVK-laitoksen kyselyn virhemarginaaliksi kerrotaan kaksi tai kolme prosenttiyksikköä. SDK on viiden konservatiivi-, liberaali- ja sosiaalidemokraattisen puolueen yhteenliittymä. Kolmanneksi näyttää vaaleissa kirivän niin ikään oppositiossa oleva Demokraattinen vasemmisto -puolue. Slovakian kaksipäiväiset parlamenttivaalit päättyivät tänään, ja viralliset tulokset julkistetaan huomenna. SDK:n johtaja Mikulas Dzurinda on ilmoittanut tavoitteekseen Slovakian viemisen niin EU:n kuin Natonkin jäseneksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme