Mainos
Mainos

Oppositio: Olemme valmiita ottamaan vastuun Ukrainasta

Ukrainan oppositiojohtaja Arseni Jatsenjuk ilmoittaa opposition olevan valmis ottamaan vastuun Ukrainan tulevaisuudesta.

Isänmaa-puolueen johtaja Jatsenjuk puhui myöhään illalla opposition kannattajille Kiovassa.

Hänen mukaansa oppositio on valmis hyväksymään vastuun Ukrainasta. Jatsenjuk sanoi myös opposition olevan valmis viemään Ukrainan Euroopan Unioniin ja vapauttamaan vangitun entisen oppositiojohtajan Julia Timoshenkon. Timoshenko on istunut vankilassa yli kaksi vuotta tuomittuna vallan väärinkäytöstä. 

Ministeripesteihin ei vielä suoria vastauksia 

Presidentti Viktor Janukovitsh ehdotti tänään pääministeriksi Jatsenjukia ja varapääministeriksi Isku -puolueen Vitali Klitshkoa

Toistaiseksi on epäselvää, ottavatko oppositiojohtajat vastaan ministerinsalkut.

Alkuillasta mielenosoittajat torjuivat suoralta kädeltä presidentti Janukovitshin kompromissiesityksen. Myös yleisesti on arvioitu, etteivät oppositiojohtajat ja heidän kannattajansa lämpene presidentin "kädenojennukselle".

Vitali Klitshko ilmoitti illalla, että hän vaatii maahan presidentinvaaleja tämän vuoden aikana. Klitshko myös vakuutti, että oppositio pysyy yhä muissakin vaatimuksissaan.

Hallituksen vastustajat vaativat presidentinvaalien lisäksi hallituksen eroa ja mielenosoitusten vastaisten lakien purkamista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme