Mainos
Mainos

Oppositio: Tripolissa menossa täysimittainen kansannousu

Useat räjähdykset ovat ravisuttaneet Libyan pääkaupunkia Tripolia. Libyan television ja valtiollisen uutistoimisto Janan toimistojen läheltä kerrotaan nousevan savua.

Myös maan johtajan Muammar Gaddafin asumuksen lähellä on kerrottu räjähtäneen.

Räjähdysten aiheuttajina pidetään sotilasliitto Naton lentokoneiden ohjuksia, joilla hyökätään Muammar Gaddafia vastaan. Uhreista ei ole kerrottu.

Räjähdykset tapahtuivat sen jälkeen, kun sotilasliitto Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoi, että Libyan johtajan Muammar Gaddafin pitäisi ymmärtää ajoissa, ettei Gaddafilla tai hänen hallinnollaan ole tulevaisuutta.

Nato on pommittanut Libyan sotilaskohteita maaliskuusta lähtien. Tavoitteena on ollut estää Gaddafia tappamasta omia kansalaisiaan.

Oppositio: Täysimittainen kansannousu menossa

Opposition sanomalehti kertoo puolestaan kapinallisten johtavan kansannousua pääkaupungin Tripolin esikaupungeissa. Opposition Brnieq-lehti sanoo nettisivuillaan, että kansannousu alkoi sen jälkeen, kun kapinalliset saivat aseita turvallisuusviranomaisilta. Hallitus kiistää tiedot.

Brnieq-lehden mukaan Tripolin esikaupungeissa on menossa täysimittainen kansannousu Libyan johtajaa Muammar Gaddafia vastaan.

Uutistoimisto Reutersin toimittaja sanoo, ettei hän ole kuullut ammuskelua eikä pystynyt vahvistamaan lehden tietoa.

Hallituksen mukaan Tripolissa on rauhallista.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Raisa Pölläsen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme