Mainos
Mainos

Oppositiojohtaja ammuttiin – tilanne Thaimaassa kärjistymässä

Thaimaan mielenosoittajien johtohahmoihin kuuluva mies on ammuttu Bangkokissa, kertovat oppositiolähteet.

Samassa ammuskelussa haavoittui ainakin viisi muuta ihmistä. 

Mielenosoittajien mukaan Suthin Taratin sai luodin päähänsä pitäessään puhetta pakettiauton lavalla Bangkokin lähiössä. Tarkempia tietoja laukaustenvaihdosta ei heti ollut käytettävissä. 

Yhteensä liki kolme kuukautta kestäneiden mielenosoitusten aikana on saanut surmansa kymmenen ihmistä ja sadat ovat haavoittuneet. 

Bangkokissa on tänään yritetty äänestää ennakkoon parlamenttivaaleissa laihoin tuloksin. Mielenosoittajat ovat estäneet pääsyn valtaosaan äänestyspaikoista, ja viranomaiset ovat joutuneet sulkemaan ne. 

– Ainakin 34 Bangkokin 50 äänestyspaikasta on suljettu, sanoi vaaliviranomaisten edustaja Puchong Nutrawong. Ennakkoäänestys on jouduttu keskeyttämään mielenosoitusten vuoksi myös ainakin kymmenessä maakunnassa muualla maassa. 

Thaimassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit ensi viikon sunnuntaina. Oppositio ei hyväksy vaaleja, vaan vaatii vallan välitöntä luovuttamista edustajilleen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme