Mainos
Mainos

Oppositiojohtaja Boris Nemtsovin palkkamurhasta jaettiin pitkiä tuomioita

Venäläinen tuomioistuin on tuominnut viisi ihmistä vankeuteen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin palkkamurhasta.

Oikeus katsoi kesäkuun lopulla, että Zaur Dadajev ampui Nemtsovia neljästi Kremlin lähellä helmikuussa 2015. Dadajeville luettiin tänään kahdenkymmenen vuoden vankeustuomio.

Neljä murhassa avustanutta miestä saivat yhdestätoista yhdeksääntoista vuotta vankeutta.

BBC:n mukaan Nemtsovin ampunut Dadajev on entinen eliittisotilas ja palvellut Tshetshenian johtajan Ramzan Kadyrovin alaisuudessa.

Russia Today -julkaisu kertoo, että tuomitut tshetsheenimiehet suostuivat tappamaan Nemtsovin 15 miljoonasta ruplasta eli noin 215 000 eurosta. Palkkamurhasta sovittiin jo vuonna 2014.

Vaikka viisi ihmistä lähtee kalterien taakse oppositiojohtajan murhasta, Nemtsovin kannattajien mielestä oikeus on epäonnistunut paljastamaan murhan tilaajan. Lähipiirin syyttävä sormi osoittaa Tshetshenian johtajaan Kadyroviin ja Kremliin.

Nemtsov tunnettiin presidentti Vladimir Putinin kärkevänä arvostelijana. 

Murhan tilaajan jahti jatkuu

Venäjän tutkintakomitea on ilmoittanut jatkavansa tutkintaa murhan järjestäneiden ihmisten osalta. Tutkijoiden pääepäilty on Ruslan Muhudinov, joka on ollut kansainvälisesti etsintäkuulutettu vuodesta 2015 lähtien. Muhudinovia ei ole saatu kiinni.

Näyttö Muhudinovia vastaan on kuitenkin ristiriitainen. Tutkijoiden mukaan hän maksoi viisikolle murhan tekemisestä. On kuitenkin epäselvää, miksi Tshetshenian sisäministeriön autonkuljettajana toiminut Muhudinov olisi halunnut murhata Nemtsovin ja mistä hänen maksamansa verirahat olisivat peräisin. 

Juttua korjattu 13.7.2017. klo 13.48. Nemtsov kuoli helmikuussa 2015, ei lokakuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme