Mainos
Mainos

Oppositiojohtajasta Sierra Leonen presidentti

Kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan vajaat kaksi viikko sitten pidetyt vaalit olivat rehelliset. Oppositio on kuitenkin syyttänyt voittajaa vaalivilpistä.

Oppositiojohtaja Ernest Koroma on valittu länsiafrikkalaisen Sierra Leonen uudeksi presidentiksi. Koroma sai presidentinvaalien toisella kierroksella vajaat 55 prosenttia annetuista äänistä. Koroma löi vaalissa varapresidentti Solomon Berewan, joka haravoi runsaan 45 prosentin äänisaaliin.

Berewan Sierran Leonen kansanpuolue (SLPP) on syyttänyt Koroman APC-puoluetta vaalivilpistä. Kansainvälisten tarkkailijoiden mukaan vajaat kaksi viikko sitten pidetyt vaalit olivat kuitenkin rehelliset.

Tuhannet ihmiset täyttivät maan pääkaupungin Freetownin kadut välittömästi sen jälkeen kun vaalituloksesta oli kerrottu radiossa. Turvatoimet olivat äärimmäisen tiukat ja poliisi pystytti tiesulkuja risteyksiin.

Koroma, 54 on luvannut puuttua kovalla kädellä Sierra Leonen polttavimpiin ongelmiin, työttömyyteen ja surkeaan koulutuksen tasoon.

Maan nykyinen presidentti Ahmad Tejan Kabbah ei ollut ehdolla vaaleissa, koska hän on jo hallinnut lain sallimat kaksin perättäistä kautta.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme