Mainos
Mainos

Oppositiolehden toimittajalle kolmen vuoden vankilatuomio Turkissa

Turkkilainen oikeusistuin on tuominnut maan johtavan oppositiolehden verkkosivuista vastaavan toimittajan kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Maallistuneiden turkkilaisten suosiman Cumhuriyet-lehden toimitussihteeriä Oguz Güveniä syytettiin muun muassa terroristisen propagandan levittämisestä lehden verkkosivuilla.

Syytteen mukaan Güven oli ollut tekemisissä saarnaaja Fethullah Gülenin lahkon kanssa, mistä hänelle langetettiin vuoden ja kymmenen kuukauden pituinen tuomio. Turkki syyttää lahkojohtajaa heinäkuun 2016 vallankaappausyrityksestä ja pitää lahkoa terroristijärjestönä.

Lisäksi Güven asetettiin vastuuseen Cumhuriyetin verkkosivuilla julkaistusta materiaalista, joka oikeuden päätöksen mukaan antaa oikeutuksen Kurdistanin Työväenpuolueen PKK:n terroristiselle toiminnalle. PKK:n propagandan levittämisestä turkkilaistoimittaja sai vuoden ja kahden kuukauden tuomion, kertoo sanomalehti Hürriyet Daily News.

Güven on toistaiseksi vapaana. Hän aikoo valittaa tuomiosta.

Turkissa on syytteessä kolmen eri terroristiryhmän tukemisesta 17 ihmistä, jotka ovat olleet tai ovat edelleen Cumhuriyetin palveluksessa. He ovat lehden johtoa, toimittajia ja sarjakuvapiirtäjiä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme