Mainos
Mainos

Opposition kannatus jatkaa kasvua Britanniassa

Britannian oppositiolla menee tuoreen tutkimuksen mukaan hyvin. Konservatiivipuolue on saanut lisää kannattajia samalla, kun maata hallitsevan työväenpuolueen kannattajaluvut ovat laskeneet.

Oppositiossa oleva konservatiivipuolue on miltei suosionsa huipulla Britanniassa, mutta pääministeri Tony Blairin työväenpuolueen kannatus jatkaa heikkenemistään. Oikeistolaisen Daily Telegraph -uutislehden julkistamassa kyselyssä konservatiiveille mitattiin 40 prosentin kannatus.

Konservatiivipuolue ei ole päässyt yhtä korkeaan kannatuslukemaan sitten vuoden 1992. Lisäksi 40 prosentin rajaa pidetään poliittisesti merkittävänä, kun Britannian puoluejärjestelmä nojaa kahteen pääpuolueeseen.

Blairin työväenpuolueen kannatus on YouGov-tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan hiipunut 35 prosenttiin. Suosiotaan on sen sijaan lisäännyt myös liberaalipuolue, jonka kannatus on 19 prosentissa eli prosenttiyksikön nousussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme