Mainos
Mainos

Opposition verkkosivuston omistaja ammuttu Venäjällä

Venäjän hallintoa Ingushiassa arvostelleen internetsivuston perustaja on ammuttu, kertovat miehen työtoverit ja syyttäjäviranomaiset. Magomed Jevlojev kuoli pian sen jälkeen, kun poliisi oli pidättänyt hänet.

Jevlojev oli perustanut ingushetija.ru-uutissivuston, jolla avoimesti arvosteltiin Kremlin tukemaa Ingushian hallintoa. Ingushian presidentti Murat Zjazikov oli toistuvasti uhannut sulkea sivuston.

Verkkosivuston mukaan poliisi pidätti Jevlojevin, kun hän oli laskeutunut Ingushiaan Nazranin lentokentälle. Samassa koneessa oli myös Ingushian presidentti.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan pidätetty oli yrittänyt tarttua poliisin aseeseen, kun häntä oltiin viemässä autoon. Ase laukesi, ja Jevlojev haavoittui päähän. Hän kuoli hetkeä myöhemmin sairaalassa.

Verkkosivuston asianajaja puolestaan kertoo, että poliisi oli työntänyt Jevlojevin autoon, missä häntä ammuttiin ajomatkan aikana ohimoon. Tämän jälkeen hänet heitettiin autosta sairaalan lähistöllä. Asianajaja ei uskonut, että ampuminen olisi ollut vahinko.

Jevlojevin verkkosivuilla kehotetaan kaikkia, joita hänen kuolemansa koskettaa, lähtemään mukaan Nazranissa järjestettävään mielenosoitukseen.

Ingushia sijaitsee Pohjois-Kaukasiassa Tshetshenian naapurissa. Kremlin tukemaa hallintoa on syytetty toisinajattelijoiden murskaamisesta ja sananvapauden tukahduttamisesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme