Mainos
Mainos

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi pyrkii Venäjän presidentiksi

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi asettuu ehdolle Venäjän vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Navalnyi kertoo asiasta kannattajilleen lähettämässään sähköpostissa.

Istuva presidentti Vladimir Putin ei ole vahvistanut ehdokkuuttaan vaaleissa, mutta hänen uskotaan pyrkivän neljännelle presidenttikaudelleen.

Navalnyi, 40, on taistellut näkyvästi korruptiota vastaan Venäjällä. Korruption ohella Navalnyi haluaa vaalikampanjassaan nostaa esille Venäjän suuret tuloerot, oikeuslaitoksen toiminnan epäkohdat ja Venäjän osallistumisen sotilaallisiin konflikteihin.

Oikeudenkäynti häiritsemään vaaleja

Navalnyi on ollut jälleen tänä maanantaina oikeudessa. Kyseessä on jo vuonna 2013 kavallustuomioon päättyneen oikeudenkäynnin uusinta. Tuolloin Navalnyi sai viiden vuoden ehdollisen tuomion.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi kuitenkin alkuvuodesta, että oikeudenkäynnissä oli ollut puutteita, minkä vuoksi Venäjän korkein oikeus määräsi oikeudenkäynnin uusittavaksi.

Navalnyin puolustus vaati maanantaina Kirovissa pidetyssä istunnossa, että oikeudenkäynti lopetetaan heti alkuunsa, mutta syyttäjät vastustivat tätä.

Puolustuksen mukaan oikeudenkäynnin tarkoituksena on estää Navalnyin osallistuminen tuleviin vaaleihin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme