Mainos
Mainos

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi pyrkii Venäjän presidentiksi

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi asettuu ehdolle Venäjän vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Navalnyi kertoo asiasta kannattajilleen lähettämässään sähköpostissa.

Istuva presidentti Vladimir Putin ei ole vahvistanut ehdokkuuttaan vaaleissa, mutta hänen uskotaan pyrkivän neljännelle presidenttikaudelleen.

Navalnyi, 40, on taistellut näkyvästi korruptiota vastaan Venäjällä. Korruption ohella Navalnyi haluaa vaalikampanjassaan nostaa esille Venäjän suuret tuloerot, oikeuslaitoksen toiminnan epäkohdat ja Venäjän osallistumisen sotilaallisiin konflikteihin.

Oikeudenkäynti häiritsemään vaaleja

Navalnyi on ollut jälleen tänä maanantaina oikeudessa. Kyseessä on jo vuonna 2013 kavallustuomioon päättyneen oikeudenkäynnin uusinta. Tuolloin Navalnyi sai viiden vuoden ehdollisen tuomion.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi kuitenkin alkuvuodesta, että oikeudenkäynnissä oli ollut puutteita, minkä vuoksi Venäjän korkein oikeus määräsi oikeudenkäynnin uusittavaksi.

Navalnyin puolustus vaati maanantaina Kirovissa pidetyssä istunnossa, että oikeudenkäynti lopetetaan heti alkuunsa, mutta syyttäjät vastustivat tätä.

Puolustuksen mukaan oikeudenkäynnin tarkoituksena on estää Navalnyin osallistuminen tuleviin vaaleihin.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot