Mainos
Mainos

Örebron havupukki paloi, Gävlen olkipukki yhä pystyssä

Ruotsin Örebrossa joudutaan viettämään joulu ilman perinteistä havupukkia, tuli nimittäin tuhosi sen yön aikana. Sen sijaan Ruotsin kuuluisin joulunähtävyys Gävlen olkipukki seisoo yhä uljaasti pystyssä.

Ohikulkija hälytti palomiehet Örebron pukin luo, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä sen pelastamiseksi. Metallirunkoinen pukki oli peitetty havuilla. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Liekkien uhriksi joutui myös Huskvarnan kymmenmetrinen joululyhde, kertoo jp.se.

Gävlen Linnantorilla joulun rauhaa vartioi edelleen 3,5 tonnia painava olkipukki, jonka sarvet ulottuvat 13 metrin korkeuteen. Se on katsellut ympäristöä ensimmäisestä adventista lähtien.

Ensimmäisen kerran olkipukki rakennettiin vuonna 1966, ja siitä lähtien se on lähes joka vuosi poltettu tai sitä on muuten vahingoitettu.

Ehkäpä tragikoomisin tapaus oli vuonna 2001, kun amerikkalaisturisti sytytti pukin tuleen. Hän kun luuli, että polttaminen oli sallittu perinne. Muistoksi teostaan turisti sai 18 päivää vankeutta ja 100 000 kruunun sakot.

Viime vuonna pukki varjeltui, koska kunta oli satsannut sen vartiointiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme