Mainos
Mainos

Oregonin asemiesten luonnonpuiston valtaus päättyi FBI:n toimesta – yksi kuoli

Yhdysvalloissa Oregonin osavaltiossa Malheurin luonnonpuiston valtaus päättyi tiistaina viranomaisten päätöksestä.

Luonnonpuiston päärakennuksen vallaneet asemiehet pidätettiin. Pidätyksiä tehtiin kahden osavaltion alueella ja Reutersin mukaan yhteensä kahdeksan ihmistä on nyt pidätetty.

Luonnonpuiston tyhjillään ollut päärakennus vallattiin 2. tammikuuta. Miehet kertovat tuolloin vastustavansa Yhdysvaltojen liittovaltiota sekä kahdelle paikalliselle karjatilalliselle tuhopoltosta langetettuja tuomioita.

Pidätysten yhteydessä vaihdettiin myös laukauksia ja yksi valtaajista sai surmansa ja toinen haavoittui. Useat yhdysvaltalaiset mediat kertovat, että surmansa saanut oli valtausjoukon niin sanottu tiedottaja ja haavoittunut johtajan veljenä tunnettu Ryan Bundy. Tiedottajana toiminut Robert LaVoy Finicum oli todennut aikaisemmin tässä kuussa NBC News -uutistoimistolle kuolevansa mieluummin kuin joutuisi pidätetyksi. Poliisi ei ole vahvistanut tätä tietoa.

Poliisi pidätti jo aikaisemmin ryhmän johtajan Ammon Bundyn. Tämä oli matkalla puhujavieraaksi lähistölle, kun poliisi pysäytti tämän ajoneuvon.                                                                        

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme