Mainos
Mainos

Oregonin kouluampumisesta selvinnyt kertaa tapahtumia – haavoittui varoittaessaan muita

Yhdysvalloissa Oregonin kouluampumisesta selvinnyt kertoo tarinansa Facebookissa. CNN:n uutisoi, että armeijan veteraani Chriz Mintz varoitti muita opiskelijoita, kun ammuskelu alkoi Umpqua-opistolla lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Mintz kertoo ammuskelusta yksityiskohtaisesti Facebook-statuksessaan. Hän itse haavottui kouluammuskelussa, kun ampuja haavoitti häntä viidesti.

Ammuskelussa kuoli yhdeksän ihmistä.

Mintzin mukaan päivä oli alkanut normaalisti ja hän oli kirjoitusluokassa muiden opiskelijoiden ja opettajan kanssa, kun meteli alkoi. Ammuskelun alkaessa oppilaat pakenivat luokkahuoneesta. Mintz piti itse ovea auki ja varmisti, että kaikki pääsivät luokkahuoneesta ulos. He suuntasivat kirjastoon, vaikka Mintzin mukaan sillä hetkellä heillä ei ollut tietoa missä ammuskelija oli.

– Juoksin ja kerroin kaikille, että heidän pitää lähteä, mennä toiselle puolelle kampusta. Juoksin hyllyjen välissä ja huusin ja painoin hälytysnappeja. Juoksin samalla kohti Snyder-hallia, hän kirjoittaa statuksessaan. 

Snyder-halli oli alue, missä Oregonin kouluampuja oli. Minzt kertoo ihmetelleensä sitä, että ihmiset eivät ymmärtäneet vaaraa.

Ihmiset ympäri kampusta kävelivät ympäriinsä kuin mitään ei olisi tapahtumassa, joten jatkoin huutamistani ja kerroin heille, että heidän pitää lähteä.

– Menin luokkahuoneen ovelle ja katsoin lasioven läpi. Kauempana minusta oleva poika piilotteli autojen takana huomasi minut ja varoitti, että minut ammutaan vielä.

Mintz kuitenkin katsoi luokkahuoneeseen ja näki veren kirjoman, huutavan oppilaan. Hän viittoi tälle olemaan hiljaa ja matalalla. Sitten hän pyysi autojen takana piilotellutta hakemaan poliisit paikalle.

Sitten ampuja ilmestyi läheisestä luokasta.

– Hän nojautui eteenpäin ja alkoi ampua minua, kun käännyin häntä kohti. Hän oli piittaamaton, aivan kuin olisi pelannut videopeliä, eikä hän näyttänyt tunteita, Mintz kuvailee ampujaa.

Ampuja tähtäsi Chris Mintziin ja aloitti ampumisen.

– Tämän saat, kun kutsuit poliisit, ampuja sanoi hänelle.

Mintz vetosi silloin ampujaan, ettei ollut soittanut poliiseja ja huusi sitten, että on hänen poikansa syntymäpäivä. Sitten ampuja kääntyi ja palasi luokkaan. Mintziin oli osunut luodit molempiin jalkoihin, vatsaan, olkaan ja vasempaan käteen.

– Kun liikahdin, kipu tuntui siltä kuin pommi olisi räjähtänyt.

Hän istui vielä paikoillaan, kun poliisin erikoisjoukot tulivat paikanpäälle. Oppilaita juoksi hänen ohitseen ja hän kertoo, että eräs hänen ystävistään purskahti itkuun hänet nähdessään.

– Luulen, että hän yritti rukoilla. Ainoa, mitä minä pystyin sanomaan, oli että minun pojallani on syntymäpäivä, voitko soittaa poikani äidille ja kertoa, etten pysty hakemaan poikaa koulusta tänään.

Oregonin kouluampuja, Chris Mercer tappoi CNN:n mukaan itsensä poliisien tullessa paikalle.

Facebookissa Chris Mintz kertoo olevansa toipumassa hyvää vauhtia ja kiittää erityisesti poliiseja, sairaalahenkilökuntaa ja niitä, jotka tulivat ensimmäisenä paikalle.

Silminnäkijätarinasta kertoi Suomessa ensimmäisenä iltapäivälehdet.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme