Mainos
Mainos

Oregonin kuvernööri kielsi vankien teloitukset

Yhdysvaltain Oregonin osavaltion kuvernööri John Kitzhaber on kieltänyt tuomittujen teloitukset osavaltiossa.

Kitzhaber sanoi eilen, ettei tule sallimaan enempää teloituksia niin kauan kuin on virassa. Hän sanoi kuolemanrangaistuksen olevan moraalisesti väärin.

Kuvernöörin ilmoitus pysäytti jo toteutettavaksi määrätyn tappajan Gary Haugenin teloituksen. Hänet oli määrä teloittaa myrkkyruiskeella 6. joulukuuta.

Oregonin osavaltiossa on pantu toimeen kaksi teloitusta viimeisten 49 vuoden aikana. Molemmat on toteutettu Kitzhaberin ensimmäisen hallintokauden aikana. Kitzhaberin mukaan niiden salliminen ovat olleet tuskallisimmat ja vaikeimmat hänen tekemänsä päätökset kuvernöörinä.

– En usko, että nuo teloitukset ovat tehneet meidän olomme turvallisemmiksi ja taatusti ne eivät tee meistä jalompia yhteiskuntana, Kitzhaber sanoi.

16:ssa Yhdysvaltain 50 osavaltiosta sekä Columbian piirikunnassa ei ole käytössä kuolemanrangaistusta. Teloitusten määrä on hitaasti laskenut viime vuosina.

Yhdysvalloissa on toimeenpantu tänä vuonna 43 teloitusta. Viime vuonna kuolemantuomioita pantiin täytäntöön yhteensä 46.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme