Mainos
Mainos

Orjien jälkeläiset hakevat korvauksia

Yhdysvalloissa mustaihoisten orjien jälkeläiset aikovat haastaa oikeuteen neljä yhtiötä vaatien korvauksia esivanhempiensa kärsimyksistä.

-

Afrikasta Amerikkaan tuotujen orjien jälkeläiset vaativat amerikkalaisyrityksiltä korvauksia mm. palkattomasta orjatyöstä sekä orjatyön tuottamista voitoista. Orjien jälkeläiset hakevat korvauksia mm. vakuutusyhtiö Aetnalta, rautatieyhtiö CSX:ltä ja rahoituspalveluyritys FleetBostonilta. Asiaa ajavan juristin mukaan korvausvaateet ovat looginen jatko natsi-Saksan uhrien saamille korvauksille. Kannetta ajavat sanovat, että he ovat selvittäneet yhteydet orjuuden ja kolmen mainitun yrityksen välillä. Orjien jälkeläiset saattavat haastaa oikeuteen jopa sata yhtiötä.

Rautatieyhtiö CSX:n edustaja sanoi USA Today -lehdelle, ettei kanteella ole laillista perustaa. Se on hänestä oikeusjärjestelmän väärinkäyttöä ja yritys puuttua yli sata vuotta vanhoihin asioihin tämän päivän työntekijöiden ja osakkeenomistajien kustannuksella.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme