Mainos
Mainos

Orlandon ampuja oli tarkastettu kaksi kertaa, mutta "mitään ei löydetty"

Orlandossa 50 ihmistä murhannut mies oli käynyt läpi turvallisuuskatsauksen kahdesti, mutta mitään huolta herättävää ei oltu löydetty.

Omar Mateen hyökkäsi Orlandossa sijaitsevaan Pulse-homobaariin, tappoi 50 ihmistä ja haavoitti jopa 53:a. Joukkosurma on Yhdysvaltain historian pahin.

Mateen oli käynyt läpi työnantajansa toimesta tarkastuksen vuonna 2007 ja 2013. G4S-yrityksen mukaan mitään huolestuttavaa ei löytynyt.

G4S-yrityksen edustaja kertoi eilen, että Mateen oli työskennellyt heillä vuodesta 2007 lähtien.

– Mateenin taustat tarkistettiin palkkauksen yhteydessä vuonna 2007 ja turvakatsaus toistettiin vuonna 2013. Kummallakaan kerralla mitään ei löydetty.

Yrityksessä saatiin tietää vuonna 2013, että FBI oli kuulustellut Mateenia. He eivät kertomansa mukaan kuitenkaan tienneet mitään mahdollisista terrorismikytköksistä tai FBI-tutkimusten jatkumisesta.

Omar Mateen oli Yhdysvaltain kansalainen ja asui Floridassa. Hänen vanhempansa muuttivat Yhdysvaltoihin Afghanistanista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme