Mainos
Mainos

Orlandon ampumisen uhreja hoitanut lääkäri: "He tulivat luoksemme kuin kärsimyksen, huudon ja kuoleman aallot"

Orlandon joukkoampumisen uhreja auttaneen lääkärin kirjoitus leviää Facebookissa. Joshua Corsa käy kirjoituksessaan läpi karmeaa yötä, jolloin hän yritti pelastaa useiden kymmenien ihmisten hengen, uutisoi ABC News.

Orlandossa lääkärinä työskentelevä Joshua Corsa kirjoitti internetissä levinneen kirjoituksensa ampumista seuraavana aamuna. Hän oli hoitanut yön ja aamun aikana yli 50:tä yökerhoampumisessa loukkaantunutta ihmistä.

Corsan ajatuksia ja tunteita symboloivat hänen viikon vanhat kenkänsä, jotka olivat yön jäljiltä täynnä verta.

– Näissä kengissä on 54 viattoman ihmisen verta. En tiedä ketkä heistä olivat heteroita, ketkä homoseksuaaleja, ketkä tummaihoisia ja ketkä latinoita. Tiedän ainoastaan, että he tulivat luoksemme kuin kärsimyksen, huudon ja kuoleman aallot, Corsa kirjoittaa.

– Kaiken sen kaaoksen keskellä lääkärit, hoitajat, poliisit, ensihoitajat ja muut kykenivät jopa yli-inhimilliseen määrään myötätuntoa ja huolenpitoa.

Vaikka kyseessä oli Yhdysvaltain pahin joukkoampuminen, kirjoittaa Corsa löytäneensä toivoa sairaalan henkilökunnan omistautumisesta ja huolenpidosta.

– Veri, joka vuosi ulos potilaista ja imeytyi työasuni ja kenkieni läpi, leimaa minua ikuisesti. Näen näissä punaisissa kuvioissa ikuisesti sekä uhrien, että heidän auttamisekseen kaikkensa antaneiden kasvot.

Corsa aikoo säilyttää veren tahrimat kengät toimistossaan. Corsan mukaan ne ovat eräänlainen testamentti hänen kollegoilleen, jotka pelastavat henkiä, sekä niille potilaille, jotka tulivat sairaalaan viime sunnuntaina.

– Haluan nähdä heidät edessäni joka päivä töihin mennessäni. Kesäkuun 12. päivänä, kun ihmisyyden kauhein puoli nosti päätään, näin ihmisyyden parhaan puolen taistelevan vastaan. En halua koskaan unohtaa tuota yötä, Corsa päättää kirjoituksensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme