Mainos
Mainos

Orpo: Aselainsäädännön uudistus etenee Suomelle suotuisasti

EU:n aselainsäädännön uudistus etenee Suomelle suotuisasti, arvioi sisäministeri Petteri Orpo (kok.) torstaina Brysselissä.

Sisäministeri Orvon mukaan Suomen kannat noudattelivat EU-maiden enemmistön näkemyksiä kaikissa kysymyksissä, joita sisäministerit käsittelivät kokouksessaan.

EU-maiden linjaksi näyttää muodostuvan, että puoliautomaattiaseiden hallussapito on myös vastedes mahdollista siviileille. Suomen hallitus on pelännyt, että asedirektiiviin suunnitellut kiristykset vaarantavat reserviläistoiminnan, joka tukee Suomen maanpuolustuskykyä. Myös metsästysharrastuksen ja aseiden keräilyn jatkuminen ovat herättäneet huolia.

Orvon mukaan Ruotsi, Norja ja Itä-Euroopan maat ovat monissa kysymyksissä Suomen kanssa samoilla linjoilla. Britanniassa ja Benelux-maissa taas ajetaan tiukempaa linjaa.

EU-maiden enemmistön näkemys voi vielä hyvin elää, sillä edessä ovat vielä neuvottelut Euroopan parlamentin kanssa. Orvon mukaan parlamentissa asiaan liittyy "suuria intohimoja" ja kritiikkiä.

Paineet aselainsäädännön muuttamiseen ovat kasvaneet Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Komissio esitti asedirektiivin tiukentamista viime marraskuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme