Mainos
Mainos

Orpo: Isot maat jarruna Euroopan terrorismitaistossa – päätöksiä ei toteuteta

Sisäministeri Petteri Orpon mukaan EU-maat ovat onnistuneet tekemään laajalla rintamalla lukuisia päätöksiä terrorismin torjuntaan liittyen.

– Uskomme että niillä pystymme antamaan turvallisuusviranomaisille mahdollisuuden puuttua terrorismiin ja taata kansalaisten turvallisuus, Orpo toteaa MTV Uutisille.

Ministerin mukaan ongelmana on kuitenkin se, että päätöksiä ei ole pantu toimeen.

– Ja nyt ollaan sellaisten asioiden ääressä, jotka laiminlyötynä vaikuttaa kaikkien Euroopan maiden turvallisuuteen.

– Suomalaisittain voi sanoa, että se on tällainen Euroopan perusvika, että tehdään päätöksiä, mutta toimeenpano takkuaa. Meidän osalta tätä ongelmaa ei ole.

Orpon mukaan keskeisimpiä asioista, jonka toimeenpanossa pitäisi edetä, on sovittu tietojenvaihto terrorismin torjunnassa

– Edelleenkään eri jäsenmaiden turvallisuusviranomaiset eivät toimita Europolille sovitusti tietoja epäillyistä. Tämä olisi yksi keskeinen työväline, jolla voitaisiin ennaltaehkäistä terrorismia.

Aktiivisimpia päätösten toimeenpanossa ovat olleet pienemmät maat.

– Vain muutama maa Suomi mukaan lukien on lähtenyt tähän aktiivisesti mukaan. Isoimmilla mailla tuntuu olevan tässä vielä ongelmia.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme