Mainos
Mainos

Ortodoksijuutalaisia vastaan osoitettiin mieltä Israelissa

Tuhannet israelilaiset osoittivat tiistaina mieltään vanhoillisia ortodoksijuutalaisia vastaan. Vanhoillisjuutalaiset haluaisivat voimaan sukupuolten erottelun piskuisessa Beit Shemeshin kaupungissa lähellä Jerusalemia.

Tilanne on ollut kireä kaupungissa jo pitkän aikaa. Maanantaina jännitys purkautui poliisin ja vanhoillisten välillä väkivaltaisuuksina. Useita vanhoillisjuutalaisia vietiin kuulusteluihin ja ainakin yksi poliisi loukkaantui vanhoillisten heitettyä häntä kivellä.

Vanhoilliset haluavat muun muassa naisten käyttävän pitkähihaisia puseroita ja pohkeisiin yltäviä hameita. Joissakin busseissa naiset ja miehet on eroteltu toisistaan niin, että naiset istuvat takapenkeillä.

Israelin 7,7 miljoonaisesta väestöstä noin 10 prosenttia on ortodoksijuutalaisia. Vähäisestä määrästä huolimatta heillä on poliittista valtaa koalitiohallitusten hallitsemassa maassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme