Mainos
Mainos

Orvoiksi väitetyillä tshadilaislapsilla perheet

Ranskalaisjärjestö L'Arche de Zoe on väittänyt lapsia Darfurin alueen sotaorvoiksi ja aikoi lennättää heidät Ranskaan. Yhdeksän järjestön työntekijää joutuu vastaamaan syytteisiin lasten sieppauksista.

Useimmilla orvoiksi väitetyillä afrikkalaislapsilla, jotka ranskalaisjärjestö aikoi kuljettaa Tshadista Ranskaan, on perhe, kertovat kansainväliset avustusjärjestöt.

Useimmat 103 lapsesta kertovat tulevansa perheistä, joissa on ainakin yksi huoltaja. Lapset ovat pääosin kotoisin kylistä Sudanin ja Tshadin rajalta.

- Siksi heitä ei voi pitää orpoina. Suurin osa lapsista on tshadilaisia, mutta eivät kaikki, kertoo Punaisen Ristin edustaja Anna Schaaf.

Lapsia haastattelivat työntekijät Punaisesta Rististä, YK:n lastenjärjestö Unicefista ja pakolaisjärjestö UNHCR:sta.

Ranskalaisjärjestö L'Arche de Zoe väitti lapsia Darfurin alueen sotaorvoiksi ja aikoi lennättää heidät Ranskaan. Yhdeksän järjestön ranskalaista työntekijää joutuu vastaamaan syytteisiin sieppauksesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme